Arabische sperziebonen met kalkoen drumsticks

Ingrediënten (4 personen)
    • 800 gr kalkoendrumsticks
    • 1 el Curry
    • 1 tl kaneel
    • 1 tl sambal
    • 1 el ketjap
    • 500 gr sperziebonen
    • 1 kippenbouillonblokje
    • 200 gr couscous
    • 10 gr koriander
    • 10 gr peterselie
    • 10 gr munt
    •  0,5 rode kool
    • 1 citroen
    • 200 gr kersen (uit pot uitgelekt)
    • 100 gr pistachenoten (gepeld)
    • 100 gr Griekse yoghurt
    • olijfolie
    • peper en zout
Maros Roosendaal Recept kalkoekdrumsticks

Bereidingswijze

Meng de kerrie, kaneel, ketjap en sambal in een kommetje en marineer de kalkoendrumsticks. Laat marineren tot verder gebruik.

Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook de sperziebonen 2 minuten en giet af.

Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan. Bak de drumsticks 3 minuten rondom aan. Voeg de sperziebonen samen met de helft van het kippenbouillonblokje en 200 ml water toe aan de drumsticks. Laat 15 minuten stoven op laag vuur met het deksel op de pan.

Laat het resterende bouillonblokje oplossen in 300 ml kokend water. Schenk de bouillon over de couscous en laat 10 minuten staan.

Hak intussen de groene kruiden en pistachenootjes fijn. Snij de rode kool in hele dunne reepjes. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit.

Maak de couscous los met een vork. Voeg de citroenrasp, rode kool, kersen en het citroensap samen met 2/3 van de groene kruiden toe. Breng de couscous verder op smaak met zout en peper. Meng de Griekse yoghurt met de overige groene kruiden en breng de yoghurt-kruidensaus op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk

Start typing and press Enter to search

Maros Roosendaal Recept varkensoesters header