Braadstuk van procureur

Ingrediënten (2 personen)
    • 1 kilo procureur (zonder bot)
    • 1 el tijm
    • 3 teentje knoflook
    • 4 takken rozemarijn
    • 1/2 rode kool (fijn gesneden)
    • 3 el olijfolie
    • 3 el witte wijnazijn
    • 1 tl komijnzaadjes
    • 500 gr krieltjes met schil
    • 2 el zonnebloemolie
    • Remia’s Legendary Real Tasty Mayonnaise Rosemary Seasalt
    • Peper
    • Zout
Maros Roosendaal Recept procureur

Bereidingswijze

Kruid het vlees met peper, zout en komijnzaadjes. Braad het vlees in een ruime koekenpan rondom mooi bruin. Voeg 3 takken rozemarijn, tijm en knoflook toe en blus met een kop water.

Zet de pan in de oven op 120℃ gedurende anderhalf uur. Laat aansluitend 15 min rusten.

Meng de rode kool in een kom met peper, zout, olijfolie, witte wijnazijn en komijnzaadjes.

Kook de krieltjes met schil even in water met zout. Giet de krieltjes af zodra ze gaar zijn en laat ze even rusten.

Verhit een grote koekenpan met zonnebloemolie en bak de krieltjes goudbruin.

Voeg op het einde nog wat rozemarijntakjes toe.

Snijd mooie plakken van het vlees en serveer met gebakken krieltjes, coleslaw en Remia Rosemary Seasalt Mayonnaise.

Eet smakelijk

Tip: Gebruik een kerntemperatuurmeter voor perfect gegaard vlees! Dit stuk procureur moet je tot 65℃ kerntemperatuur garen en dan laten rusten.

Start typing and press Enter to search

Zoetzure ribkarbonade met rijst