Ea­sy pom­poen­chi­li met rundergehakt

    • Bereidingstijd: 40 min
    • Aantal personen: 4
Ingrediënten en benodigdheden
    • 1 jalapeñopeper
    • 2 el Euroma Original spices Jonny Boer Al-Andalus
    • 300 g rundergehakt
    • 800 g koelverse pompoenstukjes
    • 400 g tomatenblokjes
    • 800 g zwarte bonen
    • 15 g verse koriander

Bereidingswijze

Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Verhit de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en fruit de helft van de jalapeñopeper met de al-andalus 1 min. op laag vuur.

Voeg de rundergehakt toe en bak 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoenstukjes en de tomatenblokjes toe en roer door. Breng aan de kook en stoof met de deksel op de pan in 20 min. op laag vuur gaar. Schep regelmatig om.

Spoel de zwarte bonen in een vergiet af onder koud stromend water. Voeg de laatste 5 min. van de stooftijd toe aan het pompoenmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de koriander fijn.

Verdeel de pompoenchili over de borden en bestrooi met de koriander en de rest van de jalapeñopeper.

Variatietip: Lekker met crème fraîche (het gerecht is dan niet meer lactosevrij).

Eet smakelijk!

Start typing and press Enter to search