Gestoofde hamlappen

Ingrediënten (4 personen)
    • 900 gr hamlappen
    • 200 gr boter
    • 2 el tomatenpuree
    • 2 el paprikapoeder
    • 2 el mosterd
    • 0.5 tl gemalen piment
    • 4 laurierblaadjes
    • versgemalen zout en peper
    • 400 ml lauw water bij gebruik braadpan
Recept hamlappen maros Roosendaal

Bereidingswijze

Haal de hamlappen een uur van te voren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.

Dep de hamlappen droog en bestrooi ze met versgemalen zout en peper.

Smelt de boter in een braadpan en bak de hamlappen aan beide kanten goed aan op middelhoog vuur.

Voeg de tomatenpuree, mosterd, paprikapoeder en piment toe aan de jus en roer door. Warm het geheel even door. Blus af met het lauwe water.

Leg het deksel op de braadpan en voeg de laurierblaadjes toe. Laat de hamlappen ca 2,5 uur stoven op een laag pitje. Draai het vlees af en toe om.

Laat het laatste half uur het deksel van de braadpan, zodat het vocht wat kan verdampen.

Eet smakelijk!

Tip: Lekker bij gekookte aardappelen en groente.

Start typing and press Enter to search

Varkensfilet met tijm-honingmarinadeRunderlappen maros roosendaal