Gestoofde runderriblappen met aardappelgolfjes

    • Kooktijd: 25 min
    • Extra tijdsinformatie: +3 uur stooftijd
    • Aantal personen: 4
Ingrediënten en benodigdheden
    • 2 pastinaken
    • 1 winterpeen groot
    • ¼ knolselderij
    • 2 tomaten
    • 2 uien (gepeld)
    • 700 g runderriblappen
    • 1 el bloem
    • 1 el mosterd
    • zout
    • peper
    • 40 g bakboter
    • braadpan
    • 3 el tomatenpuree
    • 100 ml rode wijn
    • 3 takjes platte peterselie
    • 500 g panklare aardappelgolfjes

Bereidingswijze

Snij de pastinaken, winterpeen en knolselderij in gelijke blokjes. Was en snij de tomaten in stukjes. Snipper de uien en snij de rode peper in ringetjes.

Snij de runderriblappen in flinke stukken en schep ze met de bloem, mosterd, zout en peper naar smaak door elkaar.

Verhit de bakboter in een braadpan met een dikke bodem. Bak het vlees bruin aan, schep af en toe om.

Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend 1 minuut mee. Houd wat van de knolselderij en rode peper apart. Voeg de rest van de gesneden groenten toe en schep alles goed om. Blus het af met de wijn en de port.

Stoof het vlees, in circa 3 uur, op laag vuur helemaal gaar. Voeg eventueel nog wat extra heet water toe als het vocht te ver inkookt. Voeg 20 minuten voor het einde van de stooftijd de achtergehouden knolselderij en rode peper toe.

Hak de peterselieblaadjes fijn en bereid de aardappelgolfjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Serveer de gestoofde runderriblappen met de aardappelgolfjes. Garneer het vlees met de fijngehakte peterselie.

Eet smakelijk!

Start typing and press Enter to search