Jalapeño-kipfilet met paprika en maïs

    • Bereidingstijd: 30 min
    • Aantal personen: 4
    • Mexicaans
Ingrediënten en benodigdheden
    • 500 g kipfilet
    • 3 theelepels Tabasco
    • 25 g boter of margarine
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
    • 1 rode paprika, in reepjes
    • 1 blikje tomaatstukjes
    • 100 ml kippenbouillon
    • 1 theelepel oregano
    • 100 g volvette smeerkaas
    • 300 g maïs (blik)
    • 1 eetlepel koriander, fijngehakt

Bereidingswijze

Snijd elke kipfilet in drie stukken en wrijf ze in met zout en 2 theelepels Tabasco. Verhit de boter in een koekenpan en bak de stukken kip in ca. 4 minuten bruin. Keer ze halverwege. Schep de kip op een bord.

Fruit de ui, knoflook en paprikareepjes even aan. Roer de tomaatstukjes, de bouillon en de oregano erdoor. Voeg de smeerkaas toe en verwarm het geheel tot een gebonden saus ontstaat.

Schep de maïs en de stukken kip erdoor. Stoof de kip met het deksel schuin op de pan in ca. 15 minuten zachtjes gaar. Voeg zout en eventueel nog 1 theelepel Tabasco naar smaak toe. Strooi op het laatst de koriander erover. Lekker met komkommersalade en gekookte aardappelen.

Eet smakelijk!

Start typing and press Enter to search