Kippendij met citroen en krieltjes

Ingrediënten (4 personen)
    • 500 gram kippendij
    • 1 kilo krieltjes
    • 700 gram snijbonen, gesneden
    • 2 citroenen
    • 4 tl gedroogde rozemarijn
    • takje tijm
    • 4 knoflooktenen
    • 4 el olijfolie
    • 6 el roomboter
    • peper en zout naar smaak
Maros Roosendaal Recept kippendij

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de schil van de citroen en snijd de citroen in plakjes.

Was de krieltjes en snijd doormidden. Leg de krieltjes in een ovenschaal en meng met de gedroogde rozemarijn en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Wrijf de kippendij in met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de kippendij op middelhoog vuur in 4 – 6 minuten rondom bruin. Voeg in de laatste minuut 2 tl citroenrasp toe.

Verdeel de plakjes citroen en de takjes tijm over de bodem van een andere ovenschaal. Haal de kippendij uit de pan, leg op de citroen en schenk het bakvet erover. Zet de kippendij en de krieltjes in de oven en bak 25 – 30 minuten, of tot ze gaar zijn.

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan met deksel (maak eventueel schoon met keukenpapier) en fruit de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de snijbonen en 8 el water toe en bak, afgedekt, 6 minuten. Haal daarna de deksel van de pan en bak nog 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de krieltjes met de kippendij en de snijbonen.

Eet smakelijk!

Bron: HelloFresh

Start typing and press Enter to search

maros-roosendaal-milouMaros Roosendaal Recept hamburger