Oos­ter­se fi­let­lap­jes en kom­kom­mer

    • Bereidingstijd: 20 minuten
    • Wachttijd: 30 minuten
    • Aantal personen: 4
Ingrediënten en benodigdheden
  • 3 cm verse gember ((zakje 150 g), geschild)
  • 2 el Japanse sojasaus (flesje 250 ml)
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl sesamolie (flesje 250 ml)
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 schaal varkensfiletlapjes à la minute (naturel (300 g))
  • 2 komkommers (geschild)
  • 6 el zoete chilisaus (flesje 250 ml)

Bereidingswijze

Steek de barbecue aan. Rasp de gember fijn. Meng in een kom de gember, sojasaus, olijfolie, sesamolie, basterdsuiker en knoflook tot een marinade. Laat de varkensfiletlapjes hierin minimaal 30 min. marineren.

Snijd de komkommers in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Meng met de chilisaus.

Gril de filetlapjes op de barbecue in 4 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Schep de komkommer over de filetlapjes en serveer. Lekker met mie of noedels.

Eet smakelijk!

Start typing and press Enter to search