Ouderwetse Gehaktballen

    • Voorbereidingstijd: 15 minuten
    • Kooktijd: 20 minuten
    • Aantal personen: 4
Ingrediënten en benodigdheden
    • 500 gr half om half gehakt
    • 1 sjalot of uitje
    • 1 teen knoflook
    • 3 beschuiten OF 50 gr paneermiddel
    • 1 ei
    • 1,5 el ketjap
    • 1 el tomatenpuree
    • 3 el grove mosterd

Bereidingswijze

Snijd het sjalotje en de knoflook fijn en doe deze met de gehakt in een kom.

Maak de beschuiten fijn, bijvoorbeeld door ze in een keukenmachine fijn te malen of ze fijn te stampen met een vijzel. Doe de beschuitkruimels bij het gehakt en voeg het ei en 1 el mosterd toe. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en draai vier tot zes ballen van het mengsel. Laat de ballen gehakt eventueel nog even opstijven in de koelkast.

Verhit wat boter in een braadpan en braad de gehaktballen rondom bruin, haal ze uit de pan.

Zet het vuur lager en voeg de ketjap, tomatenpuree, mosterd en wat peper toe. Voeg ook een klein kopje warm water toe. Roer alles goed door, doe de ballen weer terug in de pan en laat de gehaktballen 20-25 minuten rustig verder braden met het deksel half op de pan.

Eet smakelijk!

Start typing and press Enter to search