Ovenschotel met shoarma en ui

Ingrediënten (4 personen)
    • 1 struik bleekselderij
    • 1 el arachideolie
    • 250 g varkens shoarmareepjes
    • 1 el paprikapoeder
    • 190 g plakken jonge kaas 48+
    • 360 g kidneybonen in pot
    • 360 g witte bonen in tomatensaus
    • 4 middelgrote eieren
recept ovenschotel met shoarma en ui

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Snijd de bleekselderij in boogjes van 1 cm breed.

Verhit de olie in een hapjespan en bak de shoarmareepjes 3 min. op hoog vuur. Voeg de paprikapoeder en de bleekselderij toe en bak nog 5 min. Schep regelmatig om.

Snijd de kaas in stukjes. Laat de kidneybonen uitlekken en voeg samen met 2/3 van de kaas en witte bonen in tomatensaus toe aan het vlees. Schep om.

Schep alles in een ovenschaal. Maak met een lepel 4 kuiltjes in het bonenmengsel. Breek de eieren boven de kuiltjes en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de rest van de kaas erover en bak de schotel ca. 15 min. in het midden van de oven.

Bron: Albert Heijn

Start typing and press Enter to search

Zoetzure ribkarbonade met rijstrecept karbonades met champignonroomsaus, broccoli en rijst