OVENSCHOTEL MET SHOARMA

Ingrediënten en benodigdheden
  • 300 gram kip- of lamsshoarma (ik gebruikte lamsshoarma)
  • 200 gram sperziebonen
  • 5 aardappels (of een zak kant-en-klare rösti)
  • 100 gram ijsbergsla
  • 50 gram geraspte mozzarella
  • 50 gram geraspte belegen kaas
  • 2 eetlepels knoflooksaus
  • 2 eetlepels shoarmasaus
  • Een klontje boter om in te bakken
  • Peper en zout

guilty pleasure

Niet zo gezond, maar wel ontzettend lekker. Waarschijnlijk met een hoog “guilty pleasure” gehalte:-). De ovenschotel met shoarma is een soort kapsalon nieuwe stijl. Met rösti, sperziebonen en 2 soorten kaas, en ijsbergsla, knoflooksaus en shoarmasaus niet te vergeten. Want zonder ijsbergsla en saus is een shoarmaschotel niet compleet.

Bereidingswijze

Schil de aardappels en rasp ze met een grove rasp in reepjes.

Smelt de roomboter in een koekenpan. Doe de geraspte aardappels in de koekenpan. Bak de aardappelreepjes tot ze goudbruin en knapperig zijn. Het is niet erg als de reepjes aan elkaar plakken. Maak af met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bak de shoarma in een koekenpan. Doe de sperziebonen bij de shoarma en bak even mee. Schep de inhoud van de pan in een ovenschaal.

Bedek de shoarma met rösti, de geraspte mozzarella en de geraspte belegen kaas. Zet de schaal in de oven en bak 15-20 minuten. De ovenschotel met shoarma is klaar als de kaas helemaal gesmolten is.

Bedek de ovenschotel met shoarma met ijsbergsla, knoflooksaus en shoarmasaus en serveer direct.

Start typing and press Enter to search

Varkensoesters