Pitabroodjes met shoarma en tzatziki

    • Bereidingstijd: 30 min
    • Aantal porties: 2
Ingrediënten en benodigdheden
    • 2 st  Rode ui
    • 1 st  Rode paprika
    • 2 st  Romatomaat
    • 200 g Varkensshoarma
    • 4 st Volkoren pitabroodjes
    • 1 st  Komkommer
    • 2 st  Knoflookteen
    • 75 ml Yoghurt
Toevoegen
    • 1 el Bakolie
    • Citroensap naar smaak
    • Peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ℃. Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Was de tomaat en snijd klein.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de ui en shoarma 2 minuten. Voeg de paprika en tomaat toe en bak 4 minuten mee.

Maak de pitabroodjes een klein beetje vochtig en rooster 5 minuten in de voorverwarmde oven (je kunt ook een broodrooster gebruiken om de broodjes te verwarmen).

Was intussen de komkommer en rasp fijn. Laat het vocht uitlekken en doe de komkommerrasp in een kom. Pers de knoflook erboven uit. Meng de komkommer met de yoghurt en breng op smaak met citroensap en peper.

Snijd de warme pitabroodjes doormidden en vul met het shoarma mengsel. Serveer de tzatziki saus ernaast.

Eet smakelijk!

Start typing and press Enter to search