Sa­té ba­bi van de BBQ

    • Bereidingstijd: 30 min
    • Aantal porties: 2
Ingrediënten en benodigdheden
    • 3 tenen knoflook
    • 1 rode ui
    • 360 g schouderkarbonaden
    • 5 el ketjap manis
    • 1 el zonnebloemolie
    • 1 el sambal manis
    • 1 tl gemalen laos
    • 1 tl Ketoembar gemalen koriander
    • 1 tl gemalen gember
    • 250 g kant-en-klare satésaus
Keukenspullen
  • BBQ of grillpan
  • 12 sateprikkers

Bereidingswijze

Snijd de knoflook en ui zeer fijn. Snijd het karbonadevlees van het bot en snijd in stukjes van 1 cm. Meng de knoflook en ui in een kom met de ketjap, olie, sambal, laos, koriander en gemberpoeder. Schep het vlees erdoor en laat minimaal 1 uur (maximaal 12 uur) marineren. Week de satéprikkers minimaal 30 minuten in water.

Steek, als je de barbecue gebruikt, deze alvast aan. Rijg het vlees aan de satéprikkers. Verhit, als je geen barbecue gebruikt, de grillpan. Gril de saté babi in 10 min. gaar. Keer regelmatig. Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de saté babi met de satésaus.

Combinatietip: Maak er een compleet hoofdgerecht van met rijst en komkommersalade.

Eet smakelijk!

Start typing and press Enter to search