Sticky fingers Short-Ribs

Ingrediënten (4 personen)
    • Short rib (1200-1500 gram)
    • Black Mojo saus van Saus.Guru
    • Beef Bark rub van Saus.Guru
Shortribs Maros roosendaal slager recept

Bereidingswijze

Verwijder het membraan aan de achterzijde en ontvlies eventueel de bovenkant. Besmeer de ribben dun met een laagje Black Mojo en rub met Beef Bark. Pak de ribben in in een theedoek of papier en laat ze een nachtje in de koelkast marineren.

Je hebt 2 keuzes, of je snijdt de ribs los van elkaar of je laat ze gewoon heel.

Verwarm de pellet grill, oven, smoker, of BBQ voor op 120 graden indirecte hitte. Besmeer de ribs met de Black Mojo voordat ze op de grill gaan. Als je wilt roken is dit het beste moment om dat te doen. Gebruik hiervoor een stevige houtsoort zoals hickory. Rook de ribben gaar tot een kern van 70 graden. Besmeer de ribben nogmaals met Black mojo en verpak ze in aluminiumfolie met een beetje vocht (wat uit de ribben is gekomen of bijvoorbeeld appelsap). Gaar de ribs verder tot 90-95 graden.

Een alternatieve presentatie methode is het vlees en bot van elkaar te scheiden en het vlees in dunne plakken te snijden en weer op het bot te serveren.

Eet smakelijk

Bron: BBQ Experience Center

Start typing and press Enter to search

Maros Roosendaal Recept kippendijfilet headerkipgehakt Maros roosendaal slager header