Stoofschotel met kip

Ingrediënten en benodigdheden
  • 6 Kippendijen
  • 2 Uien
  • 2 Knoflooktenen
  • 200gr Champignons
  • 1 Courgette
  • 1 Winterwortel
  • 750ml Kippenbouillon
  • 400gr Tomatenblokjes
  • 2 el Tomatenpuree
  • 1 tl Tijm
  • Peper & zout
  • Maizena (optioneel)

Bereidingswijze

Snipper de uien en knoflook, en snijd de champignons, courgette en wortel in schijfjes of blokjes.

Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit wat olie in een braadpan en bak de kip aan beide kanten bruin.

Haal de kip uit de pan en bak de uien en knoflook aan in de braadpan. Voeg de courgette en wortel toe en laat dit even meebakken.

Doe de kip erbij in de pan en voeg de bouillon, de tomatenblokjes, tomatenpuree en de tijm toe.

Breng het aan de kook en laat het 50-60 minuten op laag vuur pruttelen. Laat de champignons op het laatst 10 minuten meegaren.

Als de saus van de stoofschotel te dun is, bindt het dan bij met wat maizena.

Serveer de stoofschotel met rijst, brood, couscous of pasta.

Start typing and press Enter to search

Maros nieuwsitem verstegen header