Tagliata met balsamicostroop en rucola

    • Bereidingstijd: 25 min
    • Aantal personen: 4
Ingrediënten en benodigdheden
    • 50 ml balsamicoazijn
    • 25 gr suiker
    • 4 goede stukken vlees van 150 – 200 gr per stuk (bijvoorbeeld ribeye, entrecote of kogelbiefstuk), kamertemperatuur
    • bakolijfolie
    • boter
    • 40 gr rucola
    • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Meng de balsamicoazijn met de suiker en laat circa 15 minuten inkoken tot een siroop.

Verhit een koekenpan op hoog vuur. Schenk een scheut olie erin en leg de stukken vlees in de pan. Laat ze aan deze zijde dichtschroeien en keer daarna om. Voeg klontjes boter toe in de pan en laat smelten. Zet het vuur lager en bak (afhankelijk van het type vlees) nog circa 2 minuten per zijde terwijl je het vet uit de pan over het vlees schept.

Haal de stukken vlees uit de pan en laat ze circa 5 minuten rusten, ingepakt in aluminiumfolie. Bestrooi daarna met gemalen zwarte peper en zeezout en snijd in dunne plakken.

Leg op ieder bord een handje rucola en leg daar de plakjes vlees op. Schenk daar wat van de balsamicostroop (met mate) over en rasp er Parmezaanse kaas grof over.

Serveertips: Serveer de tagliata met vers stokbrood, gebakken aardappeltjes of met groene asperges en aardappeltjes uit de oven.

Eet smakelijk!

Start typing and press Enter to search