Varkenshaas met paddenstoelen en mosterd

    • Bereidingstijd: 30 min
    • Aantal personen: 4
Ingrediënten en benodigdheden
    • 1 kleine ui, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • zonnebloemolie
    • 300 gr paddenstoelen (ik koos voor een mix van bundelzwammen, cantharellen en shiitake), grofgehakt
    • 6 blaadjes salie, fijngehakt
    • 2 takjes tijm, blaadjes fijngehakt
    • 6 takjes platte peterselie, fijngehakt + extra voor garnering
    • rode wijn azijn
    • 1 el rodewijnazijn
    • 200 ml kalfsfond
    • 1 el grove mosterd
    • zwarte peper
    • zeezout
    • 2 flinke (circa 350 – 400 gr) varkenshaasjes, op kamertemperatuur
    • boter
    • 8 plakjes parmaham

Bereidingswijze

Voorbereiden: Het is mogelijk om de saus al eerder op de dag voor te bereiden. Maar net zo makkelijk is het om alles vast voor te snijden en de bereiding tijdens het diner te doen.

Verhit een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten in 1 eetlepel olie. Voeg de paddenstoelen en kruiden toe en bak tot de paddenstoelen zijn geslonken. Blus af met een flinke scheut rode wijnazijn en de kalfsfond. Roer de mosterd erdoor en laat 15 minuten pruttelen op laag vuur. Proef en breng op smaak peper en zout.

Snijd de varkenshaasjes doormidden, bestrooi ze met peper en zout en bak in een koekenpan rondom bruin aan in een mengsel van zonnebloemolie en boter. Totaal circa 10 minuten (iets langer als het vlees dik is) terwijl je de stukken af en toe keert. Haal uit de pan, pak in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Bak in dezelfde pan de plakjes parmaham krokant en laat uitlekken op keukenpapier.

Snijd de varkenshaasjes in dunne plakken en leg ze in de saus. Serveer op een mooie schaal en garneer met de krokante parmaham en gehakte peterselie.

Eet smakelijk!

Start typing and press Enter to search

maros roosendaal recept babi pangang