Zoete speklapjes op de BBQ

    • Bereidingstijd: 1 uur marineren
    • Kooktijd: 15 minuten
    • Aantal personen: 4
Ingrediënten en benodigdheden
    • 6 dikke speklappen (totaal 600 gram)
    • 40 gram ketchup
    • 40 gram ketjap manis
    • halve theelepel gemalen gember
    • kwart theelepel gemalen knoflookpoeder
    • kwart theelepel sambal of chili flakes
    • flinke snuf peper
    • snufje zout
Extra
  • Groot hersluitbaar zakje
  • barbecue of grillpan

Bereidingswijze

Voor de zoete marinade meng je de ketchup met de ketjap in een kommetje. Voeg de gember, knoflook en sambal (of chili flakes) toe en roer goed door. Breng tot slot op smaak met zout & peper.

Stop de speklappen in de hersluitbare zak en giet hier de marinade bij. Druk de lucht er uit en seal de zak dicht. Wrijf de zak tussen twee handen heen en weer om de marinade goed te verdelen. Plaats daarna in de koelkast en laat minstens 1 uur (maar het liefst 4 uur) marineren.

Laat de speklappen na het marineren ongeveer 15 min bakken op de BBQ.

Eet smakelijk!

Start typing and press Enter to search