Cordon bleu met aardappel-selderijsalade en walnoten

Ingrediënten (4 personen)
    • 1 kilo vastkokende aardappel
    • 40 gr ongezouten walnoten
    • 2 el milde olijfolie
    • 4 kip cordon bleu
    • 20 gr verse selderij
    • 330 gr zoetzure augurk
    • 6 el mayonaise
    • 2 el grove mosterd
    • 400 gr bleekselderijstick
    • 1 Kanzi appel
Maros Roosendaal Recept cordon bleu

Bereidingswijze

Boen de aardappelen schoon, snijd ze ongeschild in gelijke stukken van 2 cm en kook ze in 15 min. beetgaar. Giet af.

Rooster ondertussen de walnoten in de koekenpan met anti aanbaklaag zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak ze grof.

Verhit de olie in de grote koekenpan en bak de cordon bleu in ca. 8 min. op middelhoog vuur goudgeel en krokant. Keer halverwege.

Snijd ondertussen de selderij fi jn. Laat de augurken uitlekken, maar vang 4 el vocht (per 4 personen, 1 el pp.) op. Snijd de augurken in blokjes van een halve cm. Meng voor de dressing de mayonaise, mosterd, selderij en het augurkenvocht door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd de bleekselderij in boogjes van een halve cm. Snijd de ongeschilde appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Schep de aardappelen, bleekselderij, augurken-blokjes en appel om met de dressing. Bestrooi met de walnoten. Serveer de aardappelsalade met de cordon bleu.

Eet smakelijk

Start typing and press Enter to search

Varkensfilet met tijm-honingmarinadeRecept shoarma