Gegrilde varkensoester met mediterrane groente

Ingrediënten en benodigdheden
  • 4 stuks varkensoester (eventueel gemarineerd)
  • 200g cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 125g zwarte olijven
  • 1 eetl olijfolie
  • ¼ bosje rozemarijn, gehakt
  • ¼ bosje basilicum
  • peper en zout

BBQ Tip!

Nog opzoek naar BBQ inspiratie? Grill dan eens een heerlijke varkensoester op de barbecue. Grill er voor de verandering ook eens wat lekkere groente bij en blijf zo je zomer-barbecue variëren.

Bereidingswijze

Neem het vlees ca. 15 minuten voor gebruik uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen.

Verhit in grillpan op hoog vuur, bestrijk het vlees met olie en bestrooi met peper.

Grill de varkensoesters op de bbq of grill aan beide zijden tot het vlees goudbruin en licht rosé van binnen is.

Laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie en zout voor  het serveren na.

erhit de olie en fruit de ui 3 min. Voeg de Italiaanse kruiden en knoflook toe en fruit even mee.

Voeg vervolgens de courgette, aubergine, rode paprika en zwarte olijven toe en bak 4min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout

De varkensoesters mogen nog net rosé zijn. Serveer de varkensoesters met de mediterrane groenten en bestrooi met basilicum.

Start typing and press Enter to search