Stoof van kippendij en spekjes

Ingrediënten (4 personen)
    • 100 gram spekblokjes
    • Kippendijfilet 4 stuks
    • Sjalot 2 stuks
    • Knoflookteen 2 stuks
    • Vastkokende aardappelen 1,2 kg
    • Peen 2 stuks
    • Champignons 750 gram
    • Verse krulpeterselie 20 gram
    • Tomatenpuree 2 bakjes
    • Verse tijm 20 gram
    • Laurierblad 2 stuks
    • Ciabatta 4 stuks
    • Kippenbouillon 500 ml
    • Roomboter 2 el
    • Zwarte balsamicoazijn 4 tl
    • Bruine suiker 4 tl
    • Mosterd 2 el
    • Peper en zout naar smaak
Maros Roosendaal Recept kippendijfilet

Bereidingswijze

Bereid de bouillon. Verhit de roomboter in een grote pan met deksel op middelmatig vuur. Bak de spekblokjes 4-5 min. Voeg de kippendij toe en bak 5-7 min rondom aan.

Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aardappelen en de peen in blokjes van 1 cm. Halveer de champignons. Snijd de blaadjes van de krulpeterselie fijn en bewaar de takjes apart.

Haal de kippendij uit de pan en bewaar apart. Voeg de sjalotten toe aan de pan, en fruit 3-4 min. Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe en bak nog 2 min. Voeg de aardappel, de wortel en de champignons toe, en bak 5-6 min.

Leg de kippendij terug in de pan. Voeg de bouillon, de zwarte balsamicoazijn, de bruine suiker en de mosterd toe aan de pan en roer goed door. Leg de takjes krulpeterselie, de tijm en het laurierblad in de pan.

Draai het vuur laag en laat 20 min stoven met de deksel op de pan. Haal de laatste 5 min de deksel van de pan en zet het vuur middelhoog. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en bak de ciabatta 4-5 min.

Haal de takjes krulpeterselie, de tijm en het laurierblad uit de pan. Serveer de kip met de groenten, de saus, en garneer met de fijngesneden blaadjes krulpeterselie. Serveer met de ciabatta.

Eet smakelijk

Bron: HelloFresh

Start typing and press Enter to search

kipfilet Maros roosendaal slagerMaros Roosendaal Recept schouderkarbonade