Pita met shoarma en geroosterde bloemkool

Ingrediënten (4 personen)
    • 50 ml witte natuurazijn
    • 50 ml kraanwater
    • 1 el kristalsuiker
    • 1 rode ui
    • ½ bloemkool
    • 2 el milde olijfolie
    • 1 tl milde paprikapoeder
    • 1 tl gemalen komijnzaad
    • 250 g shoarma
    • 8 pitabroodjes
    • 6 el mayonaise
    • 1 el sambal
    • ½ krop ijsbergsla
Recept pita met shoarma Maros Roosendaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 °C. Breng in een steelpan de azijn met het water en de suiker aan de kook. Snijd ondertussen de ui in flinterdunne halve ringen en doe in een hittebestendige kom. Schenk het azijnwater erover en schep om. Laat afkoelen.

Snijd de bloemkool in roosjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie, bestrooi met de paprikapoeder, het komijnzaad, peper en eventueel zout en schep om. Rooster de bloemkool ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om.

Verhit ondertussen een koekenpan met antiaanbaklaag zonder boter of olie en bak de shoarma in 8 min. gaar.

Rooster ondertussen de pitabroodjes in de broodrooster. Meng de mayonaise met de sambal. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes.

Snijd de broodjes open en vul met de sla, shoarma, bloemkool en rode ui. Serveer met de sambalmayonaise.

Eet smakelijk!!

Bron: Albert Heijn

Start typing and press Enter to search

Maros Roosendaal Recept schnitzel header