Traybake harissakip

Ingrediënten (4 personen)
    • 1 kg pommes rouges
    • 6 sjalotten
    • 1 bol knoflook
    • 240 gr Kalamata-olijven zonder pit
    • 2 el olijfolie
    • 5 el Souq rozenharissa
    • 345 gr kipdijfilet
    • 500 gr romaatjes
    • 7,5 gr verse platte peterselie
Maros Roosendaal Recept kippendijfilet traybake harissa

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen in parten. Pel en halveer de sjalotten.

Halveer de bol knoflook overlangs. Laat het potje Kalamata-olijven uitlekken. Doe de olie in een kom en meng met de rozenharissa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Voeg de kipdijfilets, de aardappelen, sjalotten en olijven toe en meng goed.

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de knoflookhelften en romaatjes in kleine trosjes tussen de andere ingrediënten.

Bak 30 min. in het midden van de oven tot de kip en aardappelen gaar en goudgeel zijn.

Snijd ondertussen de peterselie grof en verdeel voor serveren over de bakplaat.

Eet smakelijk

Start typing and press Enter to search

Maros Roosendaal Recept rijst met paksoi en gehaktMaros Roosendaal Recept gehaktpannetje