Babi Pangang

    • Marineer de varkenslappen een paar uur in de koelkast
    • Voorbereiding: 15 min
    • Bereidingstijd: 30 min
    • Aantal personen: 3-4
Ingrediënten en benodigdheden
    • 600 gram varkenslappen
    • Atjar Tjampoer

Voor de marinade:

    • 1 kleine ui, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 3 theelepels gemberpoeder
    • 2 eetlepels zonnebloemolie
    • 5 eetlepels Ketjap Manis
    • sap van een halve citroen

Voor de saus:

    • 400 milliliter water
    • 1 theelepel sambal oelek
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 2 eetlepels gembersiroop
    • 1 theelepel knoflookpoeder
    • 4 eetlepels tomatenketchup
    • sap van een halve citroen
    • snufje zout
    • 2 eetlepels maizena
maros roosendaal recept babi pangang

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en leg hier de varkenslappen in. Laat het vlees minimaal een paar uur in de koelkast marineren.

Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal lichtjes in.

Haal de varkenslappen uit de marinade en dep ze goed droog met een vel keukenpapier. Leg ze vervolgens naast elkaar in de ovenschaal en bak de varkenslappen 10 minuten in het midden van de oven. Je zult merken dat ze nu bijna gaar zijn maar nog niet helemaal. Dat is de bedoeling!

Verwarm ondertussen de frituurpan (of een pannetje met olie) tot 180°C.

Snijd de varkenslappen in reepjes en dep deze nogmaals grondig droog met een vel keukenrol. Frituur vervolgens de varkensreepjes 5 minuten in de hete olie tot ze volledig gaar zijn en knapperig van de buitenkant. Laat het vlees uitlekken op een vel keukenrol.

Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten behalve de maizena te verhitten in een pannetje. Roer goed door.

Maak een papje door de maizena los te roeren in een beetje water en voeg dit aan de Babi Pangangsaus toe. Verwarm goed door en blijf roeren tot de saus dik genoeg is.

Leg een hoeveelheid Atjar Tjampoer naar wens op een bord en verdeel hier de reepjes vlees overheen. Schenk de Babi Pangangsaus over het vlees en serveer direct.

Eet smakelijk!

Tip: Het is ook erg lekker om alle onderdelen (dus de Atjar, de saus en het vlees) door elkaar te scheppen. De Atjar wordt hierdoor warm en zo creëer je iets meer de smaak die je ook hebt wanneer je Babi Pangang bij de Chinees besteld. Dit gerecht is prima te bewaren in de koelkast. Warm het later op in de magnetron (met Atjar en al).

Start typing and press Enter to search

shoarma-lam-pita-uitgelicht-klein