Kipkarbonades met knoflook en paddenstoeltjes

Ingrediënten (4 personen)
    • 4 kipkarbonades
    • 1 tl knoflookpoeder
    • 125 gr spekjes
    • olijfolie
    • peper en zout
    • 2 preistengels
    • 3 teentjes knoflook
    • 250 ml kipbouillon
    • 250 ml room
    • 250 gr beukenzwammetjes
    • 200 gr erwten
    • 10 takken bieslook
Maros Roosendaal Recept kipkarbonade

Bereidingswijze

Bestrooi de kipkarbonades met de knoflookpoeder en zout. Bak de spekjes krokant in een grote bakpan, schep ze dan uit de pan.

Bak dan in dezelfde pan in het vet van de spekjes de kipkarbonades aan beide kanten goudbruin en laat ze dan, af en toe omkerend, garen in ongeveer 10 minuten.

Snijd ondertussen de prei in dunne ringen en spoel ze schoon onder koud water. Laat ze goed uitlekken. Snijd de knoflooktenen in dunne plakjes.

Haal de kipkarbonades uit de pan en bak hierin de prei, voeg na een paar minuten de knoflook en de paddenstoeltjes toe en bak dit even mee.

Giet de bouillon en room erbij en breng aan de kook. Zet het vuur dan lager en leg de kipkarbonades weer in de pan bij de rest van de ingrediënten.

Laat dit nog ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen tot de kip helemaal gaar is en de saus ingekookt is. Voeg de laatste minuut de erwtjes erbij.

Knip de bieslook fijn en bestrooi het gerecht hiermee. Zet de pan op tafel en smullen maar!

Eet smakelijk

Bron: Culinea

Start typing and press Enter to search

Vacature Maros RoosendaalMaros Roosendaal Recept varkenshiel header