Gevulde flespompoen met rundergehakt

Ingrediënten (4 personen)
    • 1 flespompoen
    • 300 gr rundergehakt
    • 4 el extra vierge olijfolie
    • 2 rode uien
    • 4 tenen knoflook
    • ½ gemalen kaneel
    • 1 tl gemalen komijnzaad
    • ½ tl chilivlokken
    • 70 gr tomatenpuree
    • 30 gr rozijnen
    • 30 gr pijnboompitten
    • 100 gr feta
    • 7.5 gr verse peterselie
Rundergehakt Recept Maros Roosendaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Prik het vruchtvlees een paar keer in met een vork. Besprenkel elk snijvlak met een kwart van de olie en leg met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 45-50 min. in het midden van de oven tot het vruchtvlees zacht is.

Snipper ondertussen de rode uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de rode ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt, de knoflook, kaneel, komijn en chilivlokken toe en bak al roerend 5 min. mee. Voeg na 5 min. de tomatenpuree, rozijnen en pijnboompitten toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Neem de pompoen uit de oven en zet de oven op 180 °C. Laat de pompoen 5 min. afkoelen. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil, maar laat langs de schil 2 cm zitten.

Snijd het vruchtvlees in stukjes en meng door het gehaktmengsel. Vul de pompoenhelften met de gehakt-pompoenvulling en duw goed aan. Verbrokkel de feta en verdeel erover. Bak nog ca. 15 min. in de oven. Snijd de peterselie fijn en bestrooi de gevulde pompoenhelften ermee.

Eet smakelijk!!

Bron: Albert Heijn

Start typing and press Enter to search

Recept traybake met kippendij Maros Roosendaal slager