Varkenshaas, roergebakken champignons en puree met cranberrysaus

Ingrediënten (4 personen)
    • 540 gr varkenshaas
    • 3 el milde olijfolie
    • 2 tenen knoflook
    • 400 gr kastanjechampignons
    • 3 takjes verse tijm
    • 5 el Ocean Spray original cranberry sauce
    • 200 gr spinazie
    • 800 gr koelverse aardappelpuree
    • 1 citroen
varkenshaasjes Maros roosendaal slager

Bereidingswijze

Halveer de varkenshaas in de lengte. Meng ⅔ van de olie, peper en eventueel zout en bestrijk de varkenshaas hier rondom mee. Verhit de grillpan en gril het vlees op middelhoog vuur in 8-10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

Snijd de knoflook fijn en halveer de champignons. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de knolook en champignons met de tijm 5 min. op hoog vuur. Voeg 1½ el cranberrysaus (per 4 personen) toe en verwarm 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de knolook fijn en halveer de champignons. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend iets slinken. Verwarm de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Doe de puree in een kom en meng de spinazie erdoor. Breng op smaak met peper.

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Verdeel de spinaziepuree over diepe borden en verdeel de champignons erover. Snijd de varkenshaas in plakken en verdeel erover. Serveer met de rest van de cranberrysaus en bestrooi met het citroenrasp.

Eet smakelijk

Bron: Albert Heijn

Start typing and press Enter to search

Procureur Maros roosendaal slager headervarkensfricandeau Maros roosendaal slager uitgelicht