Gestoofde boerenkool met rookworst

Ingrediënten (4 personen)
    • 2 middelgrote uien
    • 2 tenen knoflook
    • 1 kg knolselderij
    • 250 g Gelderse rookworsten
    • 4 tomaten
    • 4 el milde olijfolie
    • 2 tl karwijzaad
    • 800 ml water
    • 1 groentebouillontablet
    • 300 g verse boerenkool
    • ½ tl chilivlokken
    • 10 g verse peterselie
maros-recept-rookworst-

Bereidingswijze

Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de knolselderij en snijd in stukken van ca 2 cm. Snijd de worst in plakjes en de tomaten in blokjes

Verhit de olie in een braadpan en bak de ui en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de knolselderij en het karwijzaad toe en bak 3 min. mee.

Voeg de worst, tomaten, het water en het groentebouillonblokje toe en roer goed door. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat ca. 20 min. zonder deksel zachtjes stoven.

Voeg de boerenkool in delen toe en stoof 5 min. Breng op smaak met de chilivlokken en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn en verdeel over de stoof.

Eet smakelijk

Bron: Albert Heijn

Start typing and press Enter to search

Maros Roosendaal Recept varkensfilet headerRecept Maros Roosendaal verse worst