Prei-slastamppot met zoete aardappel en verse worst

Ingrediënten (4 personen)
    • 1 kg iets kruimige aardappelen
    • 400 g koelverse zoete aardappel ovenfrites
    • 50 g ongezouten roomboter
    • 500 g verse worsten
    • 100 ml water
    • 400 g gesneden prei
    • 2 tl kerriepoeder
    • 150 g slamelange rode biet
Recept Maros Roosendaal verse worst

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Doe ze in een pan met water met eventueel zout en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Voeg na 10 min. de zoete-aardappelfriet toe en kook 10 min. mee.

Verhit ondertussen in 2 koekenpannen de boter. Bak in de ene koekenpan de verse worst op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Voeg het water toe en laat de worst met de deksel op de pan op laag vuur 12 min. verder garen. Bak in de andere koekenpan de prei met de kerriepoeder op middelhoog vuur 10 min. Schep regelmatig om.

Giet de aardappel en zoete aardappel af en stamp fijn met de pureestamper. Meng de gebakken prei en de jus van de worst erdoor en breng de stamppot verder op smaak met peper en eventueel zout. Schep ⅔ van de slamelange erdoor.

Schep de stamppot in een schaal en bestrooi met de rest van de slamelange. Leg de verse worst erbovenop en serveer.

Eet smakelijk!!

Bron: Albert Heijn

Start typing and press Enter to search

afbeelding-recept-kipshoarma-uitgelicht