Varkensfilet met een frisse citroendressing

Ingrediënten (4 personen)
    • 20 gr verse tijm
    • 1 kilo krieltjes
    • 800 gr sperziebonen
    • 2 rode uien
    • 2 biologische citroenen
    • 4 stuks varkensfilet
    • 6 el olijfolie
    • 2 tl mosterd
    • 4 tl honing
    • 2 el roomboter
    • Peper en zout
Maros Roosendaal Recept varkensfilet

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Ris de blaadjes van de tijm. Was de krieltjes en snijd doormidden. Leg ze in een ovenschaal en meng met 1/2 el olijfolie per persoon en de tijm. Breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 25 – 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Breng in een pan met deksel water met een snuf zout aan de kook. Snijd de rode ui in halve ringen. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Kook de sperziebonen in 4 – 6 minuten beetgaar. Giet ze af in een vergiet en spoel met koud water. De sperziebonen hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.

Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 tl citroenrasp, 1/2 tl mosterd, 1/2 tl honing, 1/2 el citroensap en 1 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

Bestrooi de varkensfilet met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkensfilet 2 – 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Haal de varkensfilet uit de koekenpan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie.

Bak in dezelfde koekenpan van het vlees de rode ui en sperziebonen 4 – 6 minuten, of totdat de boontjes een beetje knapperig zijn. Haal de koekenpan van het vuur en meng er 1 el citroendressing per persoon doorheen.

Snijd de varkensfilet in reepjes en meng de eventueel vrijgekomen sappen van het vlees met de citroendressing. Verdeel de varkensfilet, krieltjes en sperziebonen over de borden. Garneer de varkensfilet met de overige citroendressing.

Eet smakelijk

Bron: HelloFresh

Start typing and press Enter to search

Maros Roosendaal Recept varkenshaas headerMaros Roosendaal Recept biefreepjes