Gehakt op Hongaarse wijze

Ingrediënten (4 personen)
    • 500 gr rundergehakt
    • 1 grote rode paprika
    • 2 uien
    • 3 el iets zoete paprikapoeder
    • 1 pakje gezeefde tomaten (370 g)
    • 400 ml runderbouillon
    • 150 ml zure room
    • fijngehakte peterselie
Maros Roosendaal Recept gehakt hongaars

Bereidingswijze

Maak de paprika schoon en snijd deze in grote stukken. Pel de uien en snijd ze fijn.

Doe het gehakt, de stukken paprika, uiensnippers en paprikapoeder in een pan of wok en bak het geheel ca. 5 min. tot het gehakt rul en lichtbruin is en de paprika en ui beetgaar zijn. Roer steeds goed door.

Voeg de gezeefde tomaten en runderbouillon toe.

Breng het mengsel aan de kook en laat het met een deksel op de pan op een laag vuur 20 min. zachtjes koken. Neem de deksel af en toe van de pan.

Het gerecht is klaar als het gehakt gaar is en de saus is ingedikt. Verdeel het gehakt over 4 borden en garneer het met een dot zure room en fijngehakte peterselie. Serveer direct.

Variatie: Als u van een scherper gerecht houdt, kunt u 1-2 fijngesneden chilipepers aan het gehakt toevoegen.

Serveren: Serveer hierbij gekookte rijst of beetgaar gekookte pasta.

Eet smakelijk

Bron: SamenEenKoeKopen

Start typing and press Enter to search

Maros recept shoarma