Maak de paprika schoon en snijd deze in grote stukken. Pel de uien en snijd ze fijn.
Doe het gehakt, de stukken paprika, uiensnippers en paprikapoeder in een pan of wok en bak het geheel ca. 5 min. tot het gehakt rul en lichtbruin is en de paprika en ui beetgaar zijn. Roer steeds goed door.
Voeg de gezeefde tomaten en runderbouillon toe.
Breng het mengsel aan de kook en laat het met een deksel op de pan op een laag vuur 20 min. zachtjes koken. Neem de deksel af en toe van de pan.
Het gerecht is klaar als het gehakt gaar is en de saus is ingedikt. Verdeel het gehakt over 4 borden en garneer het met een dot zure room en fijngehakte peterselie. Serveer direct.
Variatie: Als u van een scherper gerecht houdt, kunt u 1-2 fijngesneden chilipepers aan het gehakt toevoegen.
Serveren: Serveer hierbij gekookte rijst of beetgaar gekookte pasta.
Gehakt op Hongaarse wijze2023-06-052023-06-05https://www.maros-roosendaal.nl/wp-content/uploads/2018/04/4279-maros-logo-nieuw-wit.pngMaros Roosendaalhttps://www.maros-roosendaal.nl/wp-content/uploads/2022/04/maros-roosendaal-recept-gehakt-uitgelicht.jpg200px200px