Hongaarse goulash van braadlappen

Ingrediënten (4 personen)
    • 800 g runder braadlappen
    • 500 g vastkokende aardappelen
    • 350 g Heinz Tomato Frito (1 pakje)
    • 100 g worteltjes
    • 2 tenen knoflook
    • 1 rode paprika
    • 1 gele paprika
    • 1 rode ui
    • 1 blokje runderbouillon
    • 1 klont roomboter
    • 1 el Heinz Tomato Puree
    • 1 el bloem
    • 2 tl paprikapoeder
    • 1 tl gemalen karwijzaad
    • 1 tl komijnpoeder
    • 1/2 tl cayennepeper
    • Verse peterselie
Recept goulash van braadlappen Maros Roosendaal slager

Bereidingswijze

Snijd circa 800 g runder braadlappen in grove stukken. Neem een braadpan en bak het vlees in een ruime klont roomboter rondom 5-10 minuten aan op hoog vuur.

Snijd ondertussen 1 rode ui in halve ringen, 2 tenen knoflook fijn en 100 g worteltjes in ringetjes.

Voeg toe bij het vlees en bak al omscheppend enkele minuten mee.

Snijd ondertussen 2 paprika’s (rood en geel) in reepjes en voeg deze eveneens toe aan het geheel. Bak de paprikareepjes al omscheppend een minuut of 3 mee.

Voeg 1 el Heinz Tomato Puree toe en meng door het geheel. Voeg vervolgens ruim 2 tl paprikapoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl gemalen karwijzaad en een 1/2 tl cayennepeper toe. Meng gronding en bestrooi vervolgens met 1 el bloem. Roer door het geheel.

Schenk nu 350 g Heinz Tomato Frito bij het vlees samen met 350 ml heet water. Verkruimel tevens 1 runderbouillonblokje. Breng aan de kook en laat vervolgens op laag vuur 2 tot 2,5 uur zachtjes pruttelen met deksel op de pan.

Voeg 400-500 g voorgekookte vastkokende aardappelblokjes toe en laat deze nog 20-25 minuten mee pruttelen. Laat eventueel de laatste 15 minuten het deksel van de pan zodat het geheel wat kan inkoken.

Serveer met verse peterselie en witte rijst en/of stokbrood.

Eet smakelijk!!

Bron: Smaakmenutie

Start typing and press Enter to search

Maros Roosendaal recept varkenshaasMaros Roosendaal Recept sukadelappen header