Indische speklapjes in ketjap-tomatensaus

Ingrediënten (4 personen)
    • 2 el zonnebloemolie
    • 4 speklappen
    • 1 ui gesnipperd
    • 2 tenen knoflook in plakjes
    • 4 tomaten in stukken
    • 75 ml ketjap manis
    • 1 bosui fijngesneden
    • Witte rijst en seroendeng* voor erbij
    • Seroendeng:
    • 1 tl komijn, gemalen
    • 1 tl korianderzaad, gemalen
    • 50 g gemalen kokos
    • 50 g gedopte pinda’s
Seroendeng
    • 1 tl komijn, gemalen
    • 1 tl korianderzaad, gemalen
    • 50 g gemalen kokos
    • 50 g gedopte pinda’s
Maros Roosendaal Recept speklappen

Bereidingswijze

Verhit de olie in een stoofpan. Bestrooi de speklappen met zout en peper. Bak het vlees in ± 4 min. bruin aan. Neem de speklappen uit de pan.

Bak in het bakvet de ui met de knoflook. Schep de tomaat erdoor en bak ± 2 min. mee. Voeg de ketjap met 50 ml water toe en breng aan de kook.

Draai het vuur laag en stoof de speklappen afgedekt in ± 20 min gaar. Haal de laatste 5 min. het deksel van de pan en laat het stoofvocht iets inkoken.

Maak ondertussen de seroendeng. Verhit in een koekenpan een beetje zonnebloemolie. Fruit de gemalen komijn en het gemalen korianderzaad tot de specerijen geuren. Schep de gemalen kokos erdoor en bak tot de kokos goudgeel kleurt. Schep de gedopte pinda’s erdoor en bak nog 1-2 min. Breng op smaak met zout en laat afkoelen (tip: bewaar de seroendeng in een luchtdicht afgesloten pot).

Bestrooi de speklappen met de bosui en serveer met witte rijst en seroendeng.

Eet smakelijk

Bron: delicious. magazine

Start typing and press Enter to search

Maros Roosendaal Recept sukadelappen header