Maaltijdsoep met rundvlees en farro

Ingrediënten (4 personen)
    • 1 ui
    • 750 g romatomaat
    • 300 gr runder soepvlees
    • 1 el kerriepoeder
    • 3 el traditionele olijfolie
    • 2 rundvleesbouillontabletten
    • 2 takjes rozemarijn
    • 500 ml water
    • 1 prei
    • 200 gr winterpeen
    • 200 gr farro

Bereidingswijze

Snipper de ui en snijd de tomaten in kwarten.

Bestrooi het soepvlees met de kerriepoeder en breng op smaak met peper en zout. Verhit de olie in een soeppan en bak het vlees 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui en tomaat toe aan het vlees en bak 3 min. op hoog vuur.

Voeg de bouillontabletten, takjes rozemarijn en het water toe. Laat op laag vuur met de deksel op de pan 1 uur zachtjes koken tot het vlees zacht en mals is.

Was de prei en snijd in halve ringen. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Voeg de prei, peen en farro toe aan de soep. Laat 20 min. koken tot de farro beetgaar is.

Verwijder de takjes rozemarijn en serveer in kommen of diepe borden.

Eet smakelijk

Bewaartip: Je kunt deze soep 1 dag van tevoren bereiden tot en met het koken van het vlees. Voeg de farro pas toe op de dag dat je de soep wilt eten, want het graan gaart door in hete soep, waardoor het zijn bite verliest.

Start typing and press Enter to search

Speklappen Maros roosendaal slager headerRecept Maros Roosendaal kipsatevleese nasi header