Noedelsoep met wokgroente en spek

Ingrediënten (4 personen)
    • middelgrote uien
    •  zonnebloemolie
    • speklapjes
    •  ketjap manis
    •  Thaise wokgroente
    •  sambal manis
    •  groentebouillonblokje
    •  kraanwater
    •  Chinese mie
Maros recept noedelsoep

Bereidingswijze

Snijd ⅔ van de uien in halve ringen. Verhit ⅝ van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gesneden ui in 15 min. lichtbruin en krokant. Roer regelmatig. Schep uit de pan op keukenpapier en breng eventueel op smaak met zout. Laat afkoelen.

Besmeer ondertussen de speklappen met de helft van de ketjap. Verhit ⅛ van de olie in een koekenpan en bak de speklappen in 10 min. op middelhoog vuur gaar. Keer regelmatig en haal uit de pan.

Snipper ondertussen de rest van de ui. Verhit de rest van de olie in een soeppan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de wokgroente toe en bak 3 min. mee. Voeg de rest van de ketjap en de sambal toe en bak 2 min. mee.

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en schenk het water erbij. Breng de soep aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken met het deksel op de pan.

Roer de mie los en verdeel over de borden. Verdeel de speklap erover en bestrooi met de gebakken uitjes.

Eet smakelijk!!

Bron: Albert Heijn

Start typing and press Enter to search

Recept diamanthaasvarkenshaasjes Maros roosendaal slager header