Ribkarbonade met geurige salie en rodekoolsalade

Ingrediënten (4 personen)
    • 60 g kruidenboter met knoflook
    • 300 g bakaardappeltjes
    • 2 takjes verse salieblaadjes
    • 300 g ribkarbonades
    • 250 g witlof
    • 150 g gesneden rodekool
    • 50 g rozijnen
    • 50 g caesardressing
maros roosendaal recept ribkarbonade

Bereidingswijze

Verhit de helft van de kruidenboter in de hapjespan en bak de aardappeltjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

Haal ondertussen de blaadjes van de takjes salie. Maak kleine inkepingen in beide kanten van de karbonaden en druk de salieblaadjes hierin. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de kruidenboter in een koekenpan en bak de karbonaden op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in stukjes. Meng in een ruime kom met de rodekool, rozijnen en dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Serveer de karbonaden met de aardappeltjes en salade.

Eet smakelijk!!

Bron: Albert Heijn

Start typing and press Enter to search

varkenshaasjes Maros roosendaal slager header