Pasta met champignons, sperziebonen en schnitzel

Ingrediënten (4 personen)
    • 300 gr volkoren penne rigate
    • 450 gr diepvries gebroken sperzieboon
    • 160 gr tonijnstukken in water
    • 200 grzuivelspread knoflook en kruiden
    • 2 el witte natuurazijn
    • 2½ el milde olijfolie
    • 260 grvarkensschnitzel
    • 2 middelgrote ui
    • 1 teen knoflook
    • 400 gr champignons
Maros Roosendaal Recept schnitzel

Bereidingswijze

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 7 min. de sperziebonen toe. Giet af en vang een kopje van het kookvocht op.

Laat ondertussen de tonijn uitlekken en doe samen met de zuivelspread, azijn en 1/2 el olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een bijna gladde saus.

Bestrooi de schnitzel met peper. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak het vlees in 6-8 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.

Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 5 min. mee op hoog vuur.

Voeg de tonijnsaus toe aan de champignons en verwarm 1 min. mee op middelhoog vuur. Doe de pasta, sperziebonen en wat kookvocht erbij en schep om. Verdeel over 4 borden. Snijd het vlees in repen en verdeel erover. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

Eet smakelijk

Tip: lekker met citroenrasp

Bron: Albert Heijn

Start typing and press Enter to search

Maros Roosendaal Recept varkensfilet headerMaros Roosendaal Recept varkenshiel header