Varkensoester met paddenstoelen

Ingrediënten (4 personen)
    • 125 gram kastanjechampignons (schoongeveegd)
    • 125 gram oesterzwammen (schoongeveegd)
    • 4 varkensoesters
    • 1 eetlepel arachideolie
    • 50 gram boter
    • 1 rode ui
    • 1 rode of gele paprika
    • 1 takje rozemarijn
    • 1 eetlepel verse rozemarijn
    • 1 eetlepel verse tijm
Maros Roosendaal Recept varkensoesters

Bereidingswijze

Houd 4 kastanjechampignons en 4 oesterzwammen apart. Hak de rest van de paddenstoelen fijn. Snijd de paprika in kleine stukjes en hakt de rozemarijn en tijm fijn. Snipper de ui.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi het vlees met zout en versgemalen peper. Verhit de olie en 40 gram boter en bak het vlees hierin in 2 minuten per kant rondom bruin. Neem het uit de pan en leg het op een bakplaat in de oven.

Bak de gehakte paddenstoelen, ui, paprika en gehakte rozemarijn en tijm circa 2 minuten in het bakvet.

Schep hiervan een laagje op de varkensoesters en zet circa 10 minuten in de oven.

Bak intussen de hele paddenstoelen in de rest van de boter.

Serveer de varkensoesters met de rest van de paddenstoelen eromheen en garneer met een takje rozemarijn.

Eet smakelijk

Start typing and press Enter to search

Maros Roosendaal Recept kalkoekdrumsticks headerMaros Roosendaal Recept Kalkoenrollade header