Runderlappen met hutspot

Ingrediënten (6 personen)
    • 1 kg runderlappen, op kamertemperatuur
    • 1-2 el grove mosterd
    • 50 g roomboter
    • 6 cocktailtomaten, gehalveerd
    • 6 takjes tijm
    • 400 ml vleesfond
    • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
    • 1 kg hutspot-groenten
Runderlappen maros roosendaal

Bereidingswijze

Vet de bodem van een braadslede of een ovenvaste braadpan in met 1 eetlepel boter. Snijd de runderlappen in stukken van 5 cm en wrijf ze in met zout en zwarte peper.

Bestrijk het vlees rondom met mosterd en leg de stukken in de braadslede of braadpan. Leg de halve tomaten en de takjes tijm tussen de stukken vlees en verdeel de gestolde fond over het vlees. Leg ook 1 eetlepel boter in kleine klontjes op het vlees.

Zet de braadslee op een heel laag pitje en laat 2,5 uur zachtjes pruttelen. Doe je het liever in de oven? Zet de oven dan op 150 ˚C.

Verwarm de resterende boter in een wok en roerbak de aardappelen en hutspot-groenten 3-4 minuten. Strooi er wat zout over en voeg 300 ml water toe. Kook de aardappelen en groenten in 15 minuten gaar. Stamp ze met een stamper tot een grove hutspot. Schep er 4-5 lepels jus van de runderlapjes door en voeg zout en peper naar smaak toe.

Schep de hutspot in diepe borden. Maak in het midden een kuiltje en schep er wat jus in. Leg het vlees erop en de tomaatjes erop.

Eet smakelijk!

Start typing and press Enter to search

Recept hamlappen maros RoosendaalRecept ribeye maros Roosendaal