Steak tartaar

Ingrediënten (4 personen)
    • 400 gr tartaar
    • 1 el traditionele olijfolie
    • 3 takjes verse platt e peterselie
    • 3 sjalotten
    • 12 Amsterdamse mini augurken
    • 2 ambachtelijke baguettes licht meergranen
    • 2 el kappertjes
    • 2 tl worcestershiresauce
    • tl zout
    • 4 scharreleieren
    • 2 el dijonmosterd
    • 2 tl tabasco
Maros Roosendaal Recept steak tartaar

Bereidingswijze

Halveer de baguettes in de lengte. Bestrijk met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de stukken brood 3 min. op de snijkant. Laat afkoelen.

Snijd ondertussen de peterselieblaadjes fijn. Snipper de sjalot en snijd de augurkjes fijn. Snijd het vlees in dunne plakken van ½ cm breed. Snijd de plakken in repen van ½ cm. Snijd de repen fijn en doe in een kom. Meng de peterselie, ⅔ van de sjalot, de augurkjes, kappertjes, worcestershiresauce en het zout erdoor en breng op smaak met versgemalen peper.

Doe een portie van het fijngesneden vlees in de portioneerring op een bord en druk aan met een lepel. Verwijder de ring en maak zo ook de overige porties. Maak met een lepeltje een kuiltje in het midden van de porties vlees. Splits een ei en leg voorzichtig een eidooier in een kuiltje. Herhaal met de rest van de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt.

Verdeel het brood over de borden. Serveer de mosterd, extra worcestershiresauce, tabasco en de rest van de sjalot erbij om op smaak te brengen. 

Eet smakelijk

Tip: je kunt de steak tartaar ook als hoofdgerecht serveren. Verdubbel dan de hoeveelheden (behalve het ei). Serveer met Franse frites en een salade van eikenbladslamelange (zak 200 g) en mosterd-dilledressing (fles 250 ml).

Start typing and press Enter to search

Maros Roosendaal Recept braadvlees uitgelichtVacature Maros Roosendaal