Tajine van konijnenbouten

Ingrediënten (4 personen)
    • 4 konijnenbouten
    • 4 el milde olijfolie
    • 2 middelgrote uien
    • 2 tenen knoflook
    • 2 el Souq rozenharissa
    • 400 g passata datterini
    • 1 kippenbouillontablet
    • 2 kaneelstokjes
    • 500 ml water
    • 250 g gedroogde gewelde abrikozen
    • 10 g verse platte peterselie
Recept tajine van konijnenbouten Maros Roosendaal slager

Bereidingswijze

Dep de konijnenbouten droog en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in de stoofpan of tajine en braad de bouten 5 min. rondom aan. Neem uit de pan.

Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in de stoofpan of tajine op laag vuur en fruit de ui en knoflook 8 min. Voeg de harissa toe en fruit nog 2 min. Voeg de passata, bouillontablet, kaneelstokjes en het water toe. Breng op middelhoog vuur aan de kook en roer tot de bouillontablet is opgelost.

Voeg de konijnenbouten toe en draai het vuur laag. Laat de konijnentajine met de deksel schuin op de pan 1½ uur stoven.

Voeg na 1 uur stoven de abrikozen toe en stoof zonder deksel nog 30 min. mee. De stoof is gaar als het vlees van de konijnenbout zacht is en makkelijk van het bot loslaat. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. Verwijder eventueel de kaneelstokjes. Snijd de peterselie grof. Strooi vlak voor serveren over de tajine.

Eet smakelijk!!

Bron: Smaakmenutie

Start typing and press Enter to search

recept bloemkoolschotel met gehakt Maros Roosendaal slager