Tijd voor bbq!

Met deze warme dagen krijgen we weer zin om te barbecueën. Onze vitrines liggen daarom vol met de heerlijkste vleessoorten voor op de barbecue. Maar kiest u dan voor een traditionele BBQ-schaal, voor slow cooking met grote stukken vlees of bestelt u een zelf samengesteld BBQ-pakket op onze webshop? Het kan allemaal bij Maros Roosendaal.

 

BBQ-schaal

De traditionele BBQ-schaal bestaat bijvoorbeeld uit een hamburger, kipsaté, speklapje, gemarineerde kipfilet, een mals runderbiefstuk en een varkensfilet. Natuurlijk kan er ook een lekker worstje, spareribs of vis bij. Maar ook voor vegetariërs en moslims hebben we lekkere keuzes voor op de barbecue.

Slow cooking

Met de afsluitbare barbecues van tegenwoordig, zoals een Weber of een Green Egg, kunnen ook grotere stukken vlees heerlijk bereid worden. “Zelf ben ik een liefhebber van deze manier van barbecueën, met een lekkere entrecôte of pulled pork”, vertelt onze Alexander. “De entrecôte leg ik een dag van tevoren in de marinade en dan laat ik hem rusten in de koelkast. De dag erna stook ik ’s middags de Green Egg al langzaam op. Als die op temperatuur is, laat ik de entrecôte een uur lang garen met een kerntemperatuur van 55 tot 58°C. Ik draai hem hooguit één of twee keer om, om geen warmte te verliezen. Op het laatst breng ik de temperatuur nog even flink omhoog om er een lekkere korst omheen te krijgen. De entrecôte is dan heerlijk rosé vanbinnen. Het vraagt wel om aandacht, maar dan heb je ook wat.”

Lekker makkelijk

“Om het onze klanten makkelijk te maken, bezorgen we er bij groepen vanaf 12 personen gratis een gas- of kolenbarbecue bij. Dat doen we in de hele regio tussen Breda en Hoogerheide en van Zevenbergen tot in Essen. Met een All-In-pakket zitten er zelfs luxe borden en bestek bij, diverse sauzen, salades en stokbrood en wordt alles gebracht en de volgende dag weer opgehaald. Dat scheelt een hoop geregel en de borden en het bestek hoeven niet eens afgewassen te worden.”

Heeft u ook weer zin in een gezellige barbecue? Bestel uw BBQ-pakket dan op onze webshop www.bbq-vlees-bestellen.nl of kom even langs in de winkel.

 

Maros Roosendaal BBQ schaal

Start typing and press Enter to search

Maros recept gekarameliseerde speklapjesVarkensfilet groenten oven Maros roosendaal slager