Maaltijdsalade met biefstuk

Ingrediënten (2 personen)
    • 1 (paarden)biefstuk (circa 130 gr)
    • 200 gr ijsbergsla
    • 2 puntpaprika’s
    • 1 rode ui
    • Mais
    • Cherry tomaatjes
    • 1 tl Mexicaanse kruiden
    • 1 tl basterd suiker
    • Snufje zout en peper
    • 4 el olijfolie
    • 2 el citroensap
Maros Roosendaal Recept mexicaanse maaltijdsalade met biefstuk

Bereidingswijze

Meng in een diepbord de Mexicaanse kruiden, de suiker en een snufje zout. Wrijf daarna beide kanten van het vlees in met het kruidenmengsel.

Snijd het uitje en de paprika’s in stukjes. Bak de paprika en ui in een grillpan op middelhoog vuur totdat er mooie grillstrepen verschijnen, dit duurt ongeveer 8-10 minuten. Voeg de laatste twee minuten de tomaatjes nog even toe.

Grill ook de biefstuk totdat het de gewenste gaarheid heeft bereikt, wij vinden medium het lekkerst (licht rosé aan de binnenkant en van buiten mooi bruin).

Ondertussen verdeel je de sla, de groenten en de mais over de borden.

Als het vlees klaar is snijd je het in reepjes en verdeel je het over beide borden. Meng in een bakje de olijfolie, citroensap een halve theelepel zout en een snuf peper en doe dit over het bord.

Eet smakelijk!

Start typing and press Enter to search

Procureur varkensnek Maros roosendaal slagerMaros Roosendaal Recept kalfs rib-eye