Ultieme hamburger

Ingrediënten (4 personen)
    • 8 sjalotten
    • 4 el arachideolie
    • 4 runderhamburgers
    • 4 plakken red cheddar
    • 4 sesambollen
    • 8 plakken pancetta
    • 4 middelgrote eieren
    • 2 trostomaten
    • 2 el tomatenketchup
    • 4 blaadjes babyromainesla
    • 12 plakjes zoetzure augurk
    • 4 el truffelmayonaise
Maros Roosendaal Recept hamburger

Bereidingswijze

Snijd de sjalotten in ringen. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de sjalotten met wat zout al roerend 2 minuten op middelhoog tot hoog vuur tot ze bruin kleuren. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en bak de burger 4 min. Keer om, leg de kaas erop en bak nog 4 min. Snijd de sesambol door en grill aan de snijkanten. Bak in het achtergebleven bakvet van de sjalotten de pancetta uit en bak het ei ernaast. Laat de pancetta ook uitlekken op keukenpapier.

Snijd ondertussen de tomaat in plakjes. Bestrijk de onderkant van het broodje met de ketchup en beleg met de sla, plakjes tomaat, augurk, uitgebakken spek, burger, gebakken ei en de sjalot. Bestrijk de snijkant van de andere helft van het broodje met de truffelmayonaise en dek af.

Lekker met een salade van babyromainesla en tomaat.

Eet smakelijk!

Bron: Albert Heijn

Start typing and press Enter to search

maros-roosendaal-milouMaros Roosendaal Recept kipkarbonade