Varkensfilet met groenten uit de oven

Ingrediënten (4-5 personen)
    • 500 g geschilde aardappelen, in blokjes
    • 2 uien, gesnipperd
    • 500 g varkensfilet, in reepjes
    • 20 g boter of margarine
    • 500 g wortels, in plakjes
    • 500 g prei, in ringen
    • 500 g broccoliroosjes
    • 150 g raclettekaas
    • 2 eieren
    • 200 ml slagroom of melk
    • 200 ml zure room
    • 100 ml groentebouillon
    • 3 eetlepels verse tijm, fijngehakt
    • 150 g raclettekaas, fijngesneden
Varkensfilet groenten oven Maros roosendaal slager

Bereidingswijze

Kook de aardappelen 10 minuten in water met zout en giet af. Braad de ui en varkensfilet in de boter of margarine aan.

Voeg de wortel, prei, broccoli, zout, peper en een snufje suiker toe en laat 10 minuten stoven.

Voeg de aardappelen en kaas toe en roer door. Doe de massa in een ovenschaal.

Klop voor de saus de eieren met de slagroom of melk, zure room, bouillon en tijm los, breng goed op smaak met peper en zout en schenk over de groenten.

Bestrooi met raclettekaas en bak onafgedekt in 30-35 minuten goudgeel in de oven op 170-190 °C.

Eet smakelijk!

Bron: Okoko

Start typing and press Enter to search

Vlaamse karbonade Recept Maros Roosendaal header