Warme salade met biefstuk en gedroogde tomaten

Ingrediënten (4 personen)
    • 4 biefstukken (125 gr elk)
    • 8 gedroogde tomaten op olijfolie (bewaar de olijfolie)
    • 1 tl grofgemalen zwarte peper
    • 200 gr champignons
    • 4 el balsamico azijn
    • 1 tl Franse mosterd
    • 4 el mayonaise
    • 4 el tomatensap
    • 200 gr gemengde salade
Maros Roosendaal Recept biefstuk salade

Bereidingswijze

Wrijf (masseer) de biefstukken in met een lepeltje van de tomatenolie en de peper.

Snijd de gedroogde tomaten in reepjes.

Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.

Roer een dressing van de azijn, de mosterd, de mayonaise, het tomatensap en de tomatenolie.

Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag, draai het vuur iets lager en bak de biefstuk (zonder toevoeging van extra vet) aan beide kanten bruin en rose van binnen (ca. 2 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte van de biefstuk). Beweeg het vlees tijdens het bakken langzaam over de bodem van de pan. Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten.

Bak de champignons al omscheppende 3 minuten in de droge koekenpan, op een hoog vuur.

Verdeel de sla, de warme champignons, de reepjes gedroogde tomaat en de sla over 4 borden.

Snijd de biefstukken in dunne plakjes en leg ze op de salade.

Eet smakelijk

Tip: deze warme salade is ook heel geschikt als voorgerecht bij een diner. Halveer in dat geval de ingrediënten van het recept en je hebt een bijzonder smakelijk voorgerecht.

Bron: Smulweb

Start typing and press Enter to search

Maros Roosendaal Recept varkensfilet headerRecept gehakt bloemkool ovenschotel header