Konijn op grootmoeders wijze

Ingrediënten (4 personen)
    • konijn (in stukken)
    • 1 fles bruin bier (bv: Westmalle, 33 cl)
    • 200 gr spekblokjes
    • 2 uien
    • 100 gr rozijnen (geweld)
    • 2 el bloem
    • 2 tl mosterd (grove)
    • 2 takjes tijm
    • 2 laurierblaadjes
    • suiker
    • 4 kruidnagels
    • 2 tl kaneel
    • 1 tl nootmuskaat
    • boter
    • peper en zout
Maros Roosendaal Recept konijn

Bereidingswijze

Pel de uien en snij ze grof. Bak de spekblokjes krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier. Kruid de stukken konijn met peper en zout.

Verhit boter in een pan en bak de stukken konijn goudbruin. Voeg de grof gesneden ui toe, laat aanfruiten en bestrooi met bloem. Schep goed om en blus met bier. Voeg spekblokjes, rozijnen, de kruiden en specerijen toe en laat 1 tot 1,5 uur op een zacht vuurtje pruttelen tot het vlees gaar is.

Breng het konijn op smaak met peper, zout en mosterd en serveer met kroketjes.

Eet smakelijk

Start typing and press Enter to search

Maros Roosendaal Recept kalkoekdrumsticks header