Zuurkoolschotel met rookworst

Ingrediënten (4 personen)
    • 2 el milde olijfolie
    • 300 g gesneden uien
    • 1 kg zuurkool
    • 250 g runderrookworsten
    • 450 g aardappelpuree (koelvers)
    • 2 el grove mosterd
    • 1 tl knoflookpoeder
    • 1 el karwijzaad
    • 1 rol vers bladerdeeg
    • 1 scharrelei
Zuurkoolschotel met rookworst

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 °C. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uien 5 min.

Knijp ondertussen de zuurkool uit. Snijd de rookworst in dunne plakjes. Roer de aardappelpuree los. Meng de aardappelpuree met de mosterd, knoflookpoeder en ¾ el karwijzaad (per 4 personen). Breng op smaak met peper.

Verdeel de ui over de quichevorm en verdeel de aardappelpuree en vervolgens de zuurkool erover. Verdeel de plakjes rookworst erover en dek af met het bladerdeeg. Snijd het overhangende deeg recht af.

Maak 3 grote sneden in het midden van het deeg. Klop het ei los, bestrijk het bladerdeeg ermee en bestrooi met de rest van het karwijzaad. Bak in 20-25 min. in de oven lichtbruin en knapperig.

Eet smakelijk

Resttip: Maak van het overige bladerdeeg leuke vormpjes voor boven op de schotel.

Bron: Albert Heijn

Start typing and press Enter to search

runderbraadworst Maros roosendaal slagerMaros Roosendaal Recept varkensoesters header