Aziatische biefreepjes met oestersaus

Ingrediënten (4 personen)
    • 275 g meergranenrijst
    • 1 ui
    • 1 teen knoflook
    • 300 g biefstukreepjes
    • 1 aubergine
    • 150 g oesterzwammen
    • 3 el traditionele olijfolie
    • 2 el oestersaus
    • 125 g taugé
    • 3 bosuien
Biefreepjes

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de aubergine in blokjes  de oesterzwammen in stukken.

Verhit ⅓ van de olie in een wok. Voeg de knoflook en biefstuk toe en roerbak in ca. 2-3 min. bijna gaar. Breng op smaak met peper en zout. Neem het vlees uit de wok. Verhit de rest van de olie in de wok. Voeg de ui en aubergine toe en roerbak 5 min. Voeg de oesterzwammen toe en roerbak 4 min. mee. Breng op smaak met de oestersaus en peper en zout.

Schep het vlees terug in de wok en voeg de taugé toe. Roerbak nog 1 min. Snijd de bosui in schuine ringen en bestrooi over de groente. Verdeel samen met de rijst over kommen.

Eet smakelijk!!

Bron: Albert Heijn

Start typing and press Enter to search

Recept gehakt bloemkool ovenschotel headershoarma-lam-pita-uitgelicht-klein