Bavette Bastard

Ingrediënten (4 personen)
    • 1000 gr. bavette
    • 6 plakjes Bourgondische Plaatham
    • 50 gr. groene pesto
    • 100 gr. bladspinazie
    • 100 gr. mozzarella geraspt
    • 10 gr. pijnboompitten
    • 10 st. zongedroogde tomaatjes
    • 3 st. knoflookteentjes
    • 40 gr. kruidenolie
    • 40 gr. bruschettakruiden
Recept Maros Roosendaal bavette

Bereidingswijze

Snijd het vlees open als een plaat, en hak de knoflookteentjes grof.

Smeer de binnenzijde van het vlees in met de groene pesto.

Leg hierop de plakjes Bourgondische Plaatham en bestrooi vervolgens rijkelijk met de bruschettakruiden.

Leg hier vervoglens alle ingrediënten op (de spinazie, mozzarella, pijnboompitten, zongedroogde tomaatjes en gehakte knoflookteentjes).

Rol het vlees op en knoop hem netjes vast met het zwarte katoenkoord.

Smeer de buitenzijde heel lichtjes in met de kruidenolie.

Bestrooi als laatste de rollade met de bruschettakruiden.

Presenteer hem op een mooie schaal in de toonbank.

Bereidingsadvies BBQ:
Verwarm de bavette indirect bij 120°C totdat kerntemperatuur 50°C bereikt. Grill nu het vlees heel kort boven de hete kolen, totdat het een mooie grillkleur heeft gekregen.

Bereidingsadvies oven:
Braad de rollade op hoog vuur aan en leg deze vervolgens in een ovenschaal en gaar hem in een voorverwarmde oven op 175°C totdat de kerntemperatuur 55¯C bereikt.

Eet smakelijk!

Start typing and press Enter to search

Maros Roosendaal Recept bbq gehaktspiesRecept Maros Roosendaal tartaar-danvers